Eerste verslag - Reisverslag uit Nazca, Peru van Fons en Mieke - WaarBenJij.nu Eerste verslag - Reisverslag uit Nazca, Peru van Fons en Mieke - WaarBenJij.nu

Eerste verslag

Blijf op de hoogte en volg Fons en Mieke

23 Oktober 2012 | Peru, Nazca

Dag 1
Na een voorspoedige vlucht zijn we na ruim 14 uur vliegen aan in Lima.
We moesten nog zo´n 40 minuten rijden naar het hotel en daar mochten we door naar onze kamers, inmiddels was het rond middernacht (nederlandse tijd is het dan 7 uur ´s ochtends). Maar eerst had onze reisleider nog een verrassing voor ons. Het ontbijt stond de volgende dag om 05.15 voor ons klaar en de bus vertrok om 06.00 uur naar Pisco.
Daar gaan we na een rit van 4 uur met de boot naar Islas Ballestas. Dit is een eiland waar zeeleeuwen, pingiuns en andere zeevogels vrij kunnen leven en broeden. Het wordt ook wel de mini-Galapagos genoemd.

Net voor de lunch kregen we uitleg over hoe de nationale drank Pisco wordt gemaakt en we mogen ook diverse varianten proeven. Komt lekker binnen op je nuchtere maag.
Na de lunch gaan we door naar Ica waar we zullen overnachten.
Even de koffers neerzetten en meteen door naar de zandduinen, waar we met een buggy door de duinen gaan racen. Een hele spectaculaire ervaring, net alsof je in een life achtbaan zit. Daarna gaan we terug naar ons hotel. En daar krijgen we ook onze eerste peruviaanse maaltijd, erg lekker.

Dag 2
Deze ochtend moeten we alweer vroeg op om te vertrekken naar Nasca. Daar gaan we door naar het vliegveld voor een vlucht over de beroemde Nasca-lijnen. Af en toe waren de tekeningen moeilijk te ontdekken, maar de piloot waarschuwde steeds aan welke kant het volgende figuur kwam en kantelde dan het toestel half om zodat we het goed konden zien. Vervolgens draaide hij het toestel om en met een bocht helde hij over naar de andere kant zodat het ook aan de andere kant te zien was.

Daarna hebben we de rest van de middag vrij om zelf te besteden. We zijn naar een museum gegaan over de geschiedenis van de bevolking van Nasca. Aardig museum, maar jammer dat alles in het spaans was.

Dag 3
Vanochtend niet zo vroeg op. Om 8.00 u vetrokken we naar Chauchila. Hier is een oude inca begraafplaats, waar vele goed bwaarde mummies zijn gevonden. Een archeloog vertelde ons alles over de historie hiervan. Er zijn mummies gevonden die 2000 jaar oud zijn en nog goed in tact zijn. Dit wordt veroorzaakt doordat er in Nasca maar 2 dagen per jaar regen valt. Door de droogte worden de mummies goed geconserveerd. Opvallend was de haarlengte van meer dan 2 meter. Een ander opvallend kenmerk was de hoofdvorm lijkt op dat van de farao Echnaton van Egypte. Ook opvallend is dat de tanden nog gaaf in het skelet aanwezig zijn.

Aansluitend bezochten we een schooltje. Dit is een project van een Peruviaanse dame. 5 jaar geleden is ze hier gestart met alleen een rieten dakje en inmiddels staan er meerdere betonnen gebouwtjes. Hier verbijven kinderen waarvan de ouders allebei werken.

Daarna brengen we een bezoek aan een pottenbakkerij waar ze nog op de manier van de inca´s potten bakken. Ook dezelfde kleuren uit natuurlijke materialen worden nog gebruikt. Als voorbeeld lag een oude pot die ongeveer 200 jaar oud was. We hebben een aardig klein potje gekocht met een afbeelding van de god van Nasca erop.
Aansluitend naar een klein bedrijfje waar goud uit steen werd gehaald. Een arbeidsintensief werkje en niet echt goed voor de gezondheid.

Tijd voor de lunch die uit een broodje avocado en een bordje met tig soorten fruit bestond. Van aarbei, druif tot cactus. Teveel om op te noemen.
Na de lunch nog een bezoek gebracht aan een baby opvang. In deze babyopvang zaten 6 kinderen. Erg leuk

Straks gaan we nog even eten en dan om 21.00 uur verzamelen.
We gaan met de nachtbus naar Arequipa, een rit van 12 uur.

• 23 Oktober 2012 - 23:21

Ben:

Bedankt voor jullie eerste verslag. Bij het lezen van al die activiteiten en korte rusttijden word ik al een beetje moe. Dat moet voor jou, Mieke ook een aardige aanslag zijn op je conditie. Hoe is de temperatuur? Het is net lente maar je zit natuurlijk ook hoog?

Groetten Ben

• 24 Oktober 2012 - 11:17

Lucy:

Jeetje, wat een activiteiten op de eerste dagen. Als het zo de hele maand doorgaat zijn jullie aan vakantie toe als je thuiskomt.
    Die Inca graven lijken me wel heel erg mooi. In Mexico vond ik die opgravingen ook indrukwekkend.
    Geniet ze.

• 24 Oktober 2012 - 21:43

Silvia:

Wow, wat een vol programma! Op alle foto's die jullie nemen, zul je vast dan nog meer nieuwe dingen ontdekken :) Geniet met jullie mee! Groetjes, Silvia

• 26 Oktober 2012 - 10:18

Marijke:

hoi,
    wat vermoeiend lijkt mij dit, na afloop vakantie thuis om bij te komen vanweinig slaap, lange ritten en zoveel indrukken.En dat al in een paar dagen.