Schaamte - Reisverslag uit Accra, Ghana van Fons en Mieke - WaarBenJij.nu Schaamte - Reisverslag uit Accra, Ghana van Fons en Mieke - WaarBenJij.nu

Schaamte

Door: wegopreis

Blijf op de hoogte en volg Fons en Mieke

19 Juli 2010 | Ghana, Accra

Na een voorspoedige vliegreis van ruim 6 uur zijn we aangekomen in Ghana. Op Schiphol leek het nog even spannend te worden want de reis bleek heel erg overboekt te zijn en wij stonden op de wachtlijst. Maar toen wij uitlegden dat wij samen met een groep zouden reizen werd er snel een oplossing gezocht en kregen wij stoelen toegewezen.

In Ghana is het bijzonder warm. We zitten in de laatste weken van het regenseizoen, dus een hoge luchtvochtigheid. Maar gelukkig hebben we nog geen regen gezien.

Na aankomst hebben we nog snel even wat gegeten en daarna naar bed.

De volgende dag hebben we Accra, de hoofdstatd van Ghana bekeken. We zijn naar een haventje gegaan en hebben kunnen zien hoe arm Ghana is.
We staan dus meteen al met onze beide voeten op de grond, je weet het eigenlijk wel maar toch kwam het nog als een schok om dit zo aan te zien. Maar zij zijn gelukkig en dat is misschien nog wel het belangrijkste.

Als overgang zijn we daarna naar een redelijk luxe restaurant gegaan. Die verschillen zijn dus meteen al heel erg groot.

Na de lunch zijn wij naar een kunst galerie gegaan. Tja en dan worden wij meteen op de eerste dag al losgelaten in een winkel met nieuwe en oude !!! kunst van de Ashanti-stam. En we zijn dus al meteen voor de bijl gegaan en hebben een houten deur-slot gekocht. Ach, dan hebben we tenminste weer iets te sjouwen de hele reis lang.

Daarna hebben we een bezoek gebracht aan een wel heel curieus winkeltje. Hier verkochten ze namelijk doodskisten, maar dan wel hele mooie exemplaren. Ze waren allemaal heel mooi beschilderd en hadden ook hele aparte vormen. Zo kan je ervoor kiezen om begraven te worden in een vliegtuig, crab of een bierfles of een van de vele andere vormen.

Het eten gaat in Ghana echt op zijn Afrikaans, dus lekker langzaam. De eerste van onze groep zijn al helemaal klaar met eten als de laatsten hun soep nog moeten krijgen. Maar ook hier zullen we wel snel aan wennen. De kwaliteit van de hotels is prima, alleen de bedden zijn noga hard.

De tweede dag zijn we uit Accra vertrokken naar El Mina. En in de middag hebben we het castle van El Mina bezocht en hebben we een minder prettig gedeelte van ons verleden mogen aanschouwen. In Ghana heeft Nederland vele castles en forten gebouwd waar handel werd gedreven, vooral in goud en later slaven.

Schaamte is hier dus wel op zijn plaats. Maar gelukkig rekent de bevolking het ons niet aan. Overal worden we vriendelik begroet en men heeft het vooral over voetbal zodra ze horen waar wij vandaan komen.

Nu is het tijd om even lekker onder de douche te springen en ons klaar te maken voor het diner.

Later meer.

• 19 Juli 2010 - 18:31

Sanne:

Dit klinkt als een reis waarop jullie nog veel mee zullen maken! Ik kom het deurslot graag een keer bekijken ;) Geniet er van!

Groetjes Sanne

• 20 Juli 2010 - 06:42

Mary:

Zo, jullie zijn meteen gestart, klinkt alweer geweldig.
    Heel veel plezier en doe voorzichtig.
    Hier is het nog steeds heel warm.
    Gelukkig sávonds af en toe een buitje.
    Groet
    MARY

• 20 Juli 2010 - 06:47

Marijke:

mooie foto's. wat een pech meteen, gelukkig dat het snel is opgelost
    kan me voorstellen dat je meteen iets koopt wat je ziet, waarschijnlijk kom je het daarna niet meer tegen. extra koffer mee?
    groetjes en fijne dagen.