Op weg naar Benin
Door: wegopreis
Blijf op de hoogte en volg Fons en Mieke
05 Augustus 2010 | Benin, Natitingou
We gaan dus nu ons verhaal maar in meerdere delen vertellen, te beginnen met Togo waar we de vorige leer geeindigd zijn.
In Togo blijven we maar zeer kort, slechts 3 dagen. Tijdens deze dagen gaan we naar een natuurpark voor een gamedrive en bezoeken we enkele dorpen.
Het natuurpark is prachtig met veel dieren die dicht op elkaar leven. Het is er veilig voor de dieren omdat er geen groot wild is zoals olifanten en roofdieren. Wel zijn er buffels, gnoe's, zebra's en antilopen.
De dorpen die we bezoeken zijn klein, ronde lemen hutten en veel armoede. De bewoners willen liever niet op de foto, maar als je even een praatje maakt mag het vaak wel.
Wat ook altijd goed werkt en dan vooral bij kinderen is om snel een foto te maken en het resultaat te laten zien. Dat vinden ze prachtig, we hebben al een hele verzameling adressen van mensen die graag de foto's opgestuurd willen hebben.
Ook in Benin bezoeken we de eerste dagen veel dorpjes. In het noorden van Benin hebben ze een soort lemen kastelen gebouwd. Onderin leeft het vee, geiten en kippen en de bewoners zelf leven bovenin. Ten tijde van de slavenhandel is deze bouw hun redding geweest. Doordat ze wat hoger woonden hadden ze een goed overzicht over de hele vallei en zagen ze de slavenhandelaren van verre al aankomen. Vanaf hun torens schoten ze pijlen op hen af en slechts weinig mensen van deze stammen zijn ook gevangen genomen.
In Natitingou bezoeken we een centrum voor gehandicapten waar ze batik doeken maken. Het enthousiasme en blijdschap over ons bezoek is hartverwarmend.
Fons is nog naar een dorpje geweest dat de woningen tegen de rotswand aan bouwt. Het dorpje kent twee heersers, de chef van de fetisj en de koning. Boven bezocht de groep de chef van de fetisj die hen geheel zonder kleding ontving. En vervolgens werd de groep opgewacht door de koning. De koning ging er echt voor zitten en aan de koning konden vragen gesteld worden.
Foto's volgen nog.
05 Augustus 2010 - 18:10
Ben:
Bedankt voor de weer zeer interessante reisverslagen. Goede reis terug,
Ben -
06 Augustus 2010 - 06:27