Dag 7 - Yudanaka - Reisverslag uit Yudanaka, Japan van Fons en Mieke - WaarBenJij.nu Dag 7 - Yudanaka - Reisverslag uit Yudanaka, Japan van Fons en Mieke - WaarBenJij.nu

Dag 7 - Yudanaka

Door: Fons en Mieke

Blijf op de hoogte en volg Fons en Mieke

01 April 2023 | Japan, Yudanaka

Gisteren waren we wat vroeg met ons verslag, namelijk al in de middag. En jullie hebben nog het verhaal van het avondeten tegoed van ons. Iedereen werd gevraagd een kimono aan te trekken en in deze kimono aan tafel te verschijnen. Een kimono kun je zo bij de receptie pakken en is bedoeld voor het gebruik bij de onsen. De onsen is een warmwaterbron van ca 40 a 42 graden.

We hebben nog niet eerder vermeld dat de groep in twee delen is gesplitst. Waardoor we gescheiden slapen en eten. Groep 1 kon ook eten in het pension waar ze zaten, maar groep 2 moest voor het diner naar een vlakbij gelegen restaurant. Wij zaten in groep 2 en hadden geluk. Ons restaurant had namelijk erg zijn best gedaan en een 7 gangen diner verzorgt. Toen leden van de andere groep klaar waren met eten en even bij ons kwamen kijken waren wij net aan gang drie begonnen. Vonden ze niet zo leuk. Het eten was prima met een tikje westerse touch (BV minestrone soep). Maar het was erg lekker allemaal.

Onze kamer heeft een rieten vloer en daarop lag een stapel beddengoed. Wij moesten zelf ons bed nog opmaken. Het matras is vrij dun en je legt er los een laken over. Voor het dekbed kregen we een heel aparte dekhoes. De hoes ging als een deksel over het dekbed heen waardoor er aan een kant van het dekbed geen hoes te zien is. Het dekbed krijg je op deze manier wel heel makkelijk in de hoes. De kussens zijn van druivenpitten. Toen we net naar bed wilden gaan werd er op de deur geklopt met de vraag wat voor een ontbijt wilde hebben.

De kamer was erg koud, maar onder het dekbed was het prima, maar op een gegeven moment ging je je rug wel voelen. We zagen nog extra dekbedden leggen. Vannacht leggen we een dekbed op het matras.

Vóór aanvang van het ontbijt om 8:00u moesten we alles inpakken want onze bagage gaat ons nu twee dagen vooruit. We moesten dus een klein rugzakje over houden voor de komende twee nachten. Het ontbijt wat een stokbroodje met ei, sla, chapimgnons etc. Lekker. De andere groep had soep en rijst gekregen.

Na het ontbijt gingen we met de trein naar Obuse, een klein stadje ten noorden van Nagano. Hier is het museum van Hokusai, een wereldberoemde kunstenaar van houtsnijwerken en schilderijen. Helaas was het museum maar half open, maar genoeg gezien om een indruk te krijgen van zijn werk. We bezochten nog de Ganshoin Tempel. Een japanner speelde op unieke wijze gids. Hij sprak zijn tekst in op een translater en drukte vervolgens op het knopje vertaal naar het Engels. Helaas wist hij dan niet op welke momenten hij dan naar iets moesten wijzen. Dat hield hij dus maar achterwege. We hebben nog een bezoek gebracht aan de Jokoji tempel, iets kleiner maar toch ook erg leuk.

We hebben verder door de straatjes gelopen. Het was erg rustig in het stadje, in het zomerseizoen schijnt dat anders te zijn, dan is het veel drukker. Rond de klok van 16:00 namen we de trein terug.

Nog even rust en dan gaan we om 18:00 weer aan tafel. En weer kregen wij een 7-gangen diner, en weer erg lekker. We hebben hier absoluut niets te klagen gehad in Yadanaka.

Weetje van de dag:

Opruimen en afvalbakken

In Japan is het verboden om afval op de grond te gooien in welke vorm dan ook. Gek genoeg staan er erg weinig afvalbakken. De bedoeling is dat iedereen zijn afval in een zakje verzameld en zodra ze een afvalbak tegenkomen het afval weggooien en desnoods meenemen naar huis, In grote parken kom je soms wel afvalplaatsen tegen. Hier zagen wij 8 grote vierkante jute zakken van 1 meter bij 1 meter bij elkaar, waarbij je je afval vervolgens in de juiste zak kan gooien, want het afval moet gescheiden.

• 31 Maart 2023 - 14:44

Marianne:

Mooi. Allemaal bijzondere ervaringen voor jullie, van de gebruiken en regels van het land.

Heel veel reisplezier verder toegewenst !

• 31 Maart 2023 - 14:49

Ben En Lucy :

[e-1f44d][e-1f44d]

• 31 Maart 2023 - 15:11

Marijke:

Bijzondere ervaring. Geboft dat jullie in groep 2 zaten beetje geluk moet je af en toe hebben. [e-1f600]

• 31 Maart 2023 - 16:00

Silvia :

Zeven gangen diner! Mieke blij[e-1f917]

• 31 Maart 2023 - 17:45

Gert-Jan:

Weer een leuk ‘weetje’ inderdaad. Terwijl wij denken: hoe meer prullenbakken, hoe schoner, hebben ze het in Japan beter voor elkaar…[e-1f44f]

• 31 Maart 2023 - 22:14

Lida :

Wat maken jullie al veel bijzondere ervaringen mee! Heel interessant ook voor ons thuisblijvers om te lezen!