Lange reisdag
Door: Fons en Mieke
Blijf op de hoogte en volg Fons en Mieke
09 April 2023 | Japan, Kyoto
Vandaag een saaie reisdag van Mount Aso naar Kyoto.
Zoals we eerder vertelde hadden we de bagage drie dagen geleden al naar Kyoto gestuurd. Daardoor konden we reizen met een topzware rugtas. De eerste trein bracht ons naar Kumamoto, de volgende naar Shin Osake en de laatste naar Kyoto. Na een bezoek aan het toeristenbureau pakten we de metro naar ons hotel waar we rond 16:30 uur aankwamen. Een hele dag gereisd dus,
In de avonduren zijn diverse gebouwen en tempels in de stad verlicht en we hebben afgesproken om hier naar toe te gaan. We moesten nog even snel hiervoor eten. Naast het hotel zit een Italiaans restaurant. Dus niet verder over nadenken. Prima, en het grappige was dat het restaurant behoorlijk volliep met leden uit onze groep. We nemen een pizza want deegwaar hadden we inmiddels al heel vaak gehad (noodles etc). De pizza was niet van het deeg dan we gewend zijn, het leek meer op een flammenkuchen. Dus was de honger niet helemaal gestild. We moesten toch naar de supermarkt om ons fles wijn voor vanavond te scoren dus werd daar een choco cake en wat chips gekocht,
Om 19:00ubezochten we het Nijo Castle dat in het kader van het Naked Flowers Sakura festival vanavond verlicht is. Wel aardig maar niet top.
Wat ons opvalt
Men doet in Japan veel voor blinden en slechtzienden. Op de belangrijkste straten zijn, overwegend met gele tegels met profiel een pad voor blinden aangelegd.Tegels met rechte strepen is recht door en tegels met bolletjes is stoppen of markeerpunt bv bij een hoek. Het stoplicht laat muziek horen wanneer het op groen staat. Bijzonder is wel dat wanneer de muziek stopt het oversteekmannetje nog een tijd staat te knipperen,. Maw je kunt nog oversteken, maar wees vlot. De blinde zullen wel weten dat nadat de muziek is gestopt zij nog beperkte tijd voor hun oversteek hebben.
09 April 2023 - 22:35
Bert:
veel plezier nog in Kyoto. Ik denk het hoogtepunt van de reis.
10 April 2023 - 13:51
Marijke:
Misschien saai maar wellicht even bijgekomen, niet lichamelijk denk
Ik. Er wordt veel gedaan voor de medemens wat dat betreft kunnen ze hier wat leren. Ben benieuwd naar het volgende verslag. Veel plezier.